Eerder deze maand heeft Facebook zijn beoordelingssysteem voor bedrijfspagina’s aangepast!
In plaats van een recensie te geven op een schaal van 1 tot 5 sterren, kun je nu kiezen of je het bedrijf wilt aanbevelen of niet.

Facebook heeft ook nog andere nieuwe functies toegevoegd aan het beoordelingsplatform, zoals beoordelingstags en de mogelijkheid om afbeeldingen aan beoordelingen toe te voegen.

We laten je graag zien hoe aanbevelingen van Facebook werken. Daarnaast laten we je ook zien hoe je aanbevelingen op je eigen Facebook-bedrijfspagina kunt inschakelen als je dat nog niet hebt gedaan.

Facebook aanbevelingen

Aanbevelingen zijn krachtige steunbetuigingen

Zoals eerder aangegeven kun je dus nu bedrijven aanbevelen in plaats van ze een waardering van 1 tot 5 sterren te geven.

Dit stroomlijnt het beoordelingsproces, maakt het beoordelen eenvoudiger en onderscheidt
Facebook-recensies van Yelp en Google Mijn Bedrijf.

Facebook-pagina-aanbevelingen-nieuwe-functie

Je kunt een bedrijf aanbevelen door op Ja te klikken (of Nee als u het bedrijf niet adviseert) wanneer deze vraag zichtbaar is op een Facebook pagina. Deze vraag verschijnt bij het bekijken van de Facebook-pagina van het bedrijf en op het tabblad Recensies van de pagina.

In het aanbevelingsscherm kan je kiezen waarom je het bedrijf aanbeveelt door een keuze te maken uit een selectie beoordelingstags. Facebook genereert deze tags op basis van het type bedrijf dat je beoordeelt.

Als je bijvoorbeeld een café bekijkt, kan Facebook een tag zoals ‘versie koffie’ vertonen. Klik op de knop Meer weergeven om een ander label te kiezen als het juiste label niet automatisch wordt weergegeven.

Na dat je een tag hebt gekozen kan je in het standaard tekstveld jouw review gaan schrijven. Vertel wat je leuk of niet leuk vond aan het bedrijf en klik op de knop Delen om de beoordeling te plaatsen. Je kunt ook afbeeldingen toevoegen aan je aanbeveling via de mobiele Facebook-app.

Alle aanbevelingen worden op het tabblad Recensies van de Facebook-pagina van het bedrijf geplaatst. Alle aanbevelingen zijn openbaar en kunnen niet worden ingesteld als privé.

recensies-facebook

In plaats van een gemiddelde van de beoordelingen van 1 tot 5 sterren te bekijken, zien gebruikers nu een verhouding van het aantal mensen dat het bedrijf heeft aanbevolen. Deze worden gepost op een schaal van 5. Dus bijvoorbeeld, een bedrijf met 9 aanbevelingen en 1 slechte beoordeling zou een 4.5 / 5 rating krijgen.

Alle oude beoordelingen op de schaal van 1 tot 5 worden bewaard. Ze worden geconverteerd naar aanbevelingen op basis van de beoordeling en blijven weergegeven op het tabblad Recensies.

Door over te schakelen naar aanbevelingen, vergroten ook bedrijven hun bereik. Zaken die door jouw vrienden worden aanbevolen, verschijnen het eerst bij het zoeken naar lokale bedrijven, waardoor meer vertrouwen en nieuwe ogen worden gewekt bij lokale bedrijven.

Hoe activeer ik de nieuwe aanbevelingen op mijn Facebook pagina?

Aanbevelingen zijn standaard niet ingeschakeld. Je kunt als volgt aanbevelingen voor jouw Facebook-bedrijfspagina inschakelen. (als je dit nog niet hebt gedaan!)

 1. Klik op de knop Instellingen boven aan jouw Facebook-pagina
 2. Klik op de knop Pagina bewerken aan de linkerkant van het menu
 3. Scroll naar beneden op de pagina totdat je de tabblad Recensies ziet. Klik op instellingen naast Recensies, zet de schuifregelaar op AAN en klik op de knop Opslaan. Recensies zijn nu ingeschakeld op je Facebook-pagina!

En dat is alles wat nodig is!

Zoals je kunt zien, doet Facebook meer inspanningen om lokale content van bedrijven te promoten. We zijn een fan van de overstap naar aanbevelingen en hopen dat Facebook in de toekomst meer kleine bedrijfsvriendelijke wijzigingen zal toepassen.

Wat vind jij van de aanpassingen die Facebook doet met aanbevelingen?

Laat het ons weten in een reactie.

Heb je daarnaast helemaal geen tijd om je social media accounts te beheren en alles te volgen?

Probeer dan nu Social Media voor 99 euro!

14 reacties op “Facebook reviews/beoordelingen zijn nu aanbevelingen

  • Jeroen | Social Media voor 99 euro zegt:

   Hoi Marianne,

   Heb je hier al gekeken:

   Hoe activeer ik de nieuwe aanbevelingen op mijn Facebook pagina?
   Aanbevelingen zijn standaard niet ingeschakeld. Je kunt als volgt aanbevelingen voor jouw Facebook-bedrijfspagina inschakelen. (als je dit nog niet hebt gedaan!)
   Klik op de knop Instellingen boven aan jouw Facebook-pagina
   Klik op de knop Pagina bewerken aan de linkerkant van het menu
   Scroll naar beneden op de pagina totdat je de tabblad Recensies ziet. Klik op instellingen naast Recensies, zet de schuifregelaar op AAN en klik op de knop Opslaan. Recensies zijn nu ingeschakeld op je Facebook-pagina!

   Succes, Jeroen.

    • Jeroen | Social Media voor 99 euro zegt:

     Hoi Jeanette,

     Het zou een bug kunnen zijn en dat later je reviews weer worden teruggezet… of jij of 1 van je beheerders heeft de reviews in de instellingen uit gezet en daarna weer aan?

     Anderzijds via helpfunctie via je advertentieaccount een chat opstarten en vragen aan FB of ze je recensies willen terugzetten…

     Ik hoop dat je zo weer verder kan.

     Met een plezierige groet, Jeroen ‘s-Gravendijk.

 1. Frank Van Der Voorde zegt:

  Hallo sinds gisteren heb ik voor mijn pagina de knop recensies aangezet. Diverse klanten hebben daarna al hun commentaren gegeven. Doch zie ik enkel de eerste 4. Allen hebben mijn pagina aanbevolen maar bij de aanbevelingen staat er 0 alsook 0 op 5 sterren. Past fb dit later nog aan wanneer er meerdere recensies zijn ?

 2. Alicia zegt:

  Hallo,
  Ik kreeg van een klant te horen dat zij geen recensie achter kon laten op mijn facebook pagina. En wat blijkt, ik kan zelf ook mijn recensies niet meer zien. Het tabblad “recensies” is voor mij niet meer te zien. Ook anderen gevraagd of zij het tabblad wel kunnen zien, maar ook zij zien deze niet. Ik heb al meerdere keren geprobeerd bij de instellingen het tabblad recensies aan te zetten, krijg dan de melding “het tabblad recensies is toegevoegd”, maar is vervolgens alsnog niet te zien. Wat opvallend is: de mensen die het tabblad wel kunnen zien, hebben allen een iphone of macbook (ook op mijn eigen laptop zijn de recensies niet te zien). Een poos geleden kon ik de recensies wel zien overigens.

 3. Stephanie Driessen zegt:

  Als ik op de laptop kijk naar mijn bedrijfspagina dan zie ik wel recensies. Op m’n iPhone niet, dan zie ik alleen berichten , info, foto’s, en vermeldingen staan !!
  De optie recensie plaatsen is er niet..

 4. NANOUK zegt:

  Ik heb precies hetzelfde als Stephanie Driessen vraagt op 27 april. Weet iemand het antwoord?
  Als ik op de laptop kijk naar mijn bedrijfspagina dan zie ik wel recensies. Op m’n iPhone niet, dan zie ik alleen berichten , info, foto’s, en vermeldingen staan !!
  De optie recensie plaatsen is er niet..

 5. Lilian zegt:

  Kreeg vandaag van een klant ook de vraag waarom ze geen recensie kan achterlaten.
  Mijn recensies staan gewoon aan & heb het dubbel gecheckt zoals hier beschreven staat. Is er inmiddels al een oplossing voor aangezien we nu in 2022 zitten?

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.